Opskrift på Franskbrød med Melorme mel

Her er en opskrift på et lækkert og næringsrigt franskbrød, hvor 10% af hvedemelet er erstattet med melormemel. Denne opskrift giver et brød med en sprød skorpe og blød krumme, og er fyldt med ekstra protein og næringsstoffer fra melormemel.

Ingredienser

  • 450 g hvedemel
  • 50 g melorme mel (10% af den samlede mængde mel) Køb melorme mel her
  • 10 g salt
  • 25 g sukker
  • 25 g smør (blødt)
  • 15 g gær (eller 7 g tørgær)
  • 300 ml lunkent vand

Fremgangsmåde

  1. Forberedelse af Ingredienser:

    • Mål alle ingredienserne op og hav dem klar.
  2. Aktivering af Gær:

    • Hvis du bruger frisk gær, smuldr gær i en lille skål og tilsæt en smule af det lunkne vand og en teskefuld sukker. Rør forsigtigt og lad det stå i 5-10 minutter, indtil det begynder at skumme. Hvis du bruger tørgær, kan du springe denne aktiveringsproces over og blot blande det direkte med de tørre ingredienser.
  3. Bland de Tørre Ingredienser:

    • I en stor skål, bland hvedemel, melorme mel, salt og sukker godt sammen.
  4. Tilsæt de Våde Ingredienser:

    • Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser. Tilsæt den aktiverede gærblanding (eller tørgær), resten af det lunkne vand og det bløde smør.
  5. Ælt Dejen:

    • Bland ingredienserne sammen med en grydeske, indtil dejen begynder at samle sig. Overfør dejen til en meldrysset overflade og ælt i cirka 10 minutter, indtil dejen er glat og elastisk. Alternativt kan du bruge en køkkenmaskine med en dejkrog til at ælte dejen i cirka 5-7 minutter.
  6. Første Hævning:

    • Form dejen til en kugle og læg den i en let oliesmurt skål. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke eller plastfolie og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
  7. Formning af Brødet:

    • Når dejen er hævet, slå den ned for at fjerne overskydende luft. Form dejen til et brød ved at rulle den ud på en meldrysset overflade og derefter rulle den sammen til en brødform. Læg brødet på en bageplade eller i en smurt brødform.
  8. Anden Hævning:

    • Dæk brødet med et viskestykke og lad det hæve i yderligere 30-45 minutter, indtil det er fordoblet i størrelse igen.
  9. Forvarm Ovnen:

    • Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C) mens brødet hæver anden gang.
  10. Bagning:

    • Når brødet er færdighævet, lav et par skrå snit på toppen af brødet med en skarp kniv for at tillade dampen at slippe ud under bagning. Sæt brødet i ovnen og bag det i 25-30 minutter, eller indtil det er gyldentbrunt og lyder hult, når du banker på bunden.
  11. Afkøling:

    • Tag brødet ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist inden skæring.

Nyd dit hjemmelavede franskbrød med melorme mel!

Dette franskbrød er ikke kun lækkert og sprødt, men også en mere bæredygtig og næringsrig måde at tilføje lidt ekstra protein til dit måltid. Server det med smør, syltetøj, fårekyllingepesto eller brug det til at lave sandwiches.