Opskrift på fladbrød med Insekt mel
Rækker til 5 mellemstore fladbrød.
Ingredienser til fladbrød med insekt mel
- 2,5 dl creme fraiche
- 30 g fårekyllingemel
- 220 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk rapsolie
Fremgangsmåde:
- Bland creme fraiche, fårekyllingemel, bagepulver og salt i en skål
- Tilføj hvedemel lidt ad gangen indtil dejen er fast
- Ælt dejen godt og tilføj mere hvedemel efter behov. Dejen skal ikke klistre til fingrene.
- Del dejen i 5 lige store stykker og rul dem flade (ca 2-3 mm tykke)
- Pres hvidløget i en skål med rapsolie og bland det godt
- Varm en pande til middel varme
- Tag et brød ad gangen, smør med hvidløgsolie og bag på panden i ca 2-3 min på hver side.
- Hold dem varme under stanniol, indtil alle er bagt færdige.
Serveringsforslag til dine fladbrød:
- Tørrede insektssnacks
- Blandet grønt (tomater, agurker, avocado, majs mm.)
- Creme fraiche dressing
- Stegt kylling
Det er kun fantasien der sætter grænser! Kan serveres med lige det du har lyst til, eller som tilbehør til andet mad.