Opskrift på fladbrød med Insekt mel

Opskrift på fladbrød med Insekt mel

Rækker til 5 mellemstore fladbrød. 

Ingredienser til fladbrød med insekt mel

  • 2,5 dl creme fraiche
  • 30 g fårekyllingemel
  • 220 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver 
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk rapsolie

 

Fremgangsmåde:

  1. Bland creme fraiche, fårekyllingemel, bagepulver og salt i en skål
  2. Tilføj hvedemel lidt ad gangen indtil dejen er fast 
  3. Ælt dejen godt og tilføj mere hvedemel efter behov. Dejen skal ikke klistre til fingrene. 
  4. Del dejen i 5 lige store stykker og rul dem flade (ca 2-3 mm tykke)
  5. Pres hvidløget i en skål med rapsolie og bland det godt
  6. Varm en pande til middel varme 
  7. Tag et brød ad gangen, smør med hvidløgsolie og bag på panden i ca 2-3 min på hver side. 
  8. Hold dem varme under stanniol, indtil alle er bagt færdige. 

 

Serveringsforslag til dine fladbrød: 

  • Tørrede insektssnacks
  • Blandet grønt (tomater, agurker, avocado, majs mm.) 
  • Creme fraiche dressing 
  • Stegt kylling

 

Det er kun fantasien der sætter grænser! Kan serveres med lige det du har lyst til, eller som tilbehør til andet mad.