Opskrift på Burgerboller med Insektmel og Sesamfrø

Burgerboller lavet med insektmel

Denne opskrift på burgerboller erstatter du 10% af hvedemelet med insektmel, for at tilføje ekstra protein og næringsstoffer. Bollerne er toppet med sesamfrø for ekstra smag og tekstur. Du bestemmer selv hvilken insekt mel du ønsker at bruge. Går du efter en fin struktur i bollerne så brug melorme mel eller buffalo larve mel ønsker du er grover struktur så kan du bruge fårekyllinge mel eller græshoppe mel.

Ingredienser til burgerboller lavet med insekt mel

  • 450 g hvedemel
  • 50 g insektmel (10% af den samlede mængde mel)
  • 30 g sukker
  • 10 g salt
  • 50 g smør, blødt
  • 25 g gær (eller 12 g tørgær)
  • 300 ml mælk, lunken
  • 1 æg, let pisket (til pensling)
  • Sesamfrø til drys

Fremgangsmåde

Forberedelse af Ingredienser:

Mål alle ingredienserne op og hav dem klar. Lun mælken til ca. 37°C.

Aktiver Gæren:

Opløs gæren i den lunkne mælk sammen med sukkeret. Lad det stå i 5-10 minutter, indtil det skummer.

Bland de Tørre Ingredienser:

I en stor skål, bland hvedemel, insektmel og salt godt sammen.

Tilføj Smør:

Skær det bløde smør i små stykker og tilsæt det til melblandingen. Gnid smørret ind i melet, indtil det ligner grove krummer.

Tilføj Gærblandingen:

Lav en fordybning i midten af melblandingen og hæld gær- og mælkeblandingen i. Rør dejen sammen med en grydeske eller hænderne, indtil den begynder at samle sig.

Ælt Dejen:

Vend dejen ud på en let meldrysset overflade og ælt den i 8-10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Dejen skal være blød, men ikke klistret. Juster med mere mel eller væske om nødvendigt.

Første Hævning:

Læg dejen tilbage i skålen, dæk den med et fugtigt viskestykke eller plastfolie, og lad den hæve på et lunt sted i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

Form Burgerbollerne:

Når dejen er hævet, slå den ned og del den i 8-10 lige store stykker. Form hver stykke til en rund bolle og flad dem let ud. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Anden Hævning:

Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve i yderligere 30-45 minutter, indtil de er næsten fordoblet i størrelse.

Pensling og Drys:

Forvarm ovnen til 200°C. Pensl bollerne med det let piskede æg og drys generøst med sesamfrø på toppen.

Bagning:

Bag bollerne i den forvarmede ovn i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og lyder hule, når du banker på bunden.

Afkøling:

Tag burgerbollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.

Nyd dine burgerboller med insektmel!

Disse burgerboller med insektmel er ikke kun velsmagende, men også fyldt med ekstra protein og næringsstoffer, hvilket gør dem til et sundere valg. Perfekte til dine hjemmelavede burgere, de er bløde, luftige og har en dejlig smag fra sesamfrøene på toppen. Vil du lave almindige boller så se også vores opskrift på boller lavet med insekt mel.